Schliessen
21. noiembrie 2018

Taxa 2019

În iulie, 2018, rețeaua de șosele cu taxă din Germania a fost extinsă la nivelul tuturor landurilor federale. Prin cu triplarea domeniului de aplicabilitate, a rezultat cea mai mare rețea de șosele cutaxă, legate între ele, din lume. Doar în urma acestei măsuri, costurile de transport au crescut, în vara acestui an, cu peste 2%.

Totodată, conducerea federală a decis, în baza expertizei drumurilor efectuată, ca din Ianuarie 2019 să crească taxele aplicabile în acest moment cu circa 40%. Pentru clasa de poluare cea mai eficientă, aferentă NORMEI EURO 6, acest lucru înseamnă o creștere de la 13,5 cenți, în prezent, la 18,7 cenți per kilometru taxabil.

Stfel, încărcarea concretă reprezentată de taxă aproape că se dublează. Sau, altfel spus: pentru o combinație standard de autovehicule de 40 de tone, aceasta înseamnă, trăgând linie, o creștere a costurilor de transport cu alte circa 4,5 până la 7 procente.

Cifrele oficiale vorbesc de 2,5 milliarde de euro încasări suplimentare anuale prin noile cote ale taxelor. Ceea ce, bucură statul, pe de o parte, înseamnă, totuși, de cealaltă parte, mai multă încărcare pentru economia Germaniei. În concluzie, aceasta înseamnă că vor crește costurile de transport ale tuturor lanțurilor de furnizori și că această taxă ordonată de către stat trebuie să fie achitată, în cele din urmă, de către consumator.

Această evoluție a prețurilor în cursul ultimelor luni se adaugă, din păcate, ca un alt mare factor de costuri. De la începutul lui 2018, costul mediu al carburantului a crescut de la circa 1,21 euro la circa 1,35 euro în septembrie, pentu un litru de Diesel, deci cu peste 11,5% – iar tendința de creștere se păstrează. Astfel, costurile de transport, în condițiile în care costurile cu combustibilul reprezintă corca 30% din costurile de utilizare ale unui camion clasic, au crescut cu încă 3,5%.

Publicăm aceste informații ca măsură de precauție, pentru ca acești factori cu influență comercială să poată fi luați în considerare în efectuarea planificărilor pentru anul 2019, și pentru proiectele curente, care trebuie să fie desfășurate și în cursul anului viitor.

Mai multe informații și detalii despre ajustările de preț obligatoriu necesare, care intră în vigoare din ianuarie 2019, vor urma în curând.

<< Inapoi la pagina principala
>> Arata stirea urmatoare