Schliessen
19. iulie 2019

Partener de siguranță al BMVI

Universal Transport se angajează în „Acțiunea Asistent la Viraj“

Specialistul în transporturi grele din Padeborn Universal Transport este partener oficial de siguranță al Ministerului Federal al Transporturilor (BMVI). În cadrul „Acțiunii Asistent la Viraj“, compania se obligă să doteze autovehiculele noi ale flotei sale cu sistemul tehnic de asistență chiar înainte de termenul legal obligatoriu la nivel european. La 17 iulie, la Berlin, Ministrul Federal al Transporturilor i-a înmânat lui Holger Dechant certificatul de partaner de siguranță.

„Siguranța transportului rutier și îndeosebi tema ‚unghiului mort‘ ne preocupă zi de zi, ca operatori în logistica de transport greu. Suntem foarte activi în acest domeniu și ne dotăm flota cu cele mai bune sisteme de siguranță“, spune Holger Dechant. „În cazul accidentelor există, întotdeauna – independent de culpa individuală efectivă – două victime. Nici șoferul profesionist nu a vrut să ajungă în această situație. Sprijinim ‚Acțiunea Asistent la Viraj‘ a Ministerului Transporturilor și întărim, astfel, angajamentul nostru de a preveni accidentele cauzate de ‚unghiul mort‘ în viraje.

Ca nou partener de siguranță, Universal Transport va alege, pe viitor, exclusiv autovehicule noi, care sunt dotate cu asistență suplimentară la viraje. Flota noastră nu va rula doar în Germania, ci și în transporturi transfrontaliere și spre locații internaționale ale concernului nostru, între care Republica Cehă, Polonia, România și Egipt. „Indiferent unde rulăm, ne vom dota autovehiculele noi cu asistență la viraje. Căci ‚unghiul mort‘ există peste tot, spune Dechant.

În plus, atât în școli din regiunea din jurul Padebornului, cât și în școli din toată Germania și chiar din străinătate, compania din Padeborn aduce în atenție pericolele generate în cadrul traficului rutier de vederea limitată a șoferilor profesioniști – și nu doar teoretic. Pentru partea practică a prelegerilor, Universal Transport aduce și unele din autovehiculele sale de transport greu. Astfel, copiii pot afla că, în ciuda oglinzilor exterioare mari, unele persoane pot să nu fie văzute.

„Astfel le prezentăm nu doar pericolele, ci și comportamentul corect în cadrul transportului rutier. Împreună cu sistemele de acționare introduse pe viitor, o mulțime de accidente vor putea fi prevenite în mod anticipat“, spune Dechant.

<< Inapoi la pagina principala
>> Arata stirea urmatoare